Nostagichock!

20110517657

Under kvällshandlingen på Konsum (jag handlar alltid på Konsum, det är närmast en ryggmärgsreflex) blir jag plötsligt stående, helt golvad av nostalgichock. Bredvid fruktdisken, den jag borde rikta min uppmärksamhet mot, står en hylla med blåvita varor. Plötsligt stirrar min barndoms cornflakes, havregryn och kaffe mot mig. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, står säkert och gapar, transporterad tillbaka till ett åttiotal då världen var mindre, tryggare och hade raka blåvita former.

Samtidigt känner jag mig lite lurad. Det är så uppenbart utstuderat. "Begränsad upplaga under begränsad tid." Där finns MUGG, SKÅL, TRÖJA. Jag säger åt mig själv att inte gå på det, men kan inte slita mig från hyllan. Bestämmer mig för havregryn och kaffe, förnuftiga och billiga vardagsvaror. Känner mig fortfarande lite lurad, jag dricker ju inte ens kaffe.