En sommar som liknar höst

20110323164

Det är väldigt likt sommar för att vara höst, här på andra sidan jorden. Kroppsligen, men kanske inte andligen, anlände jag i morse. Precis i gryningen. Efter att ha desinfeserat mina jordiga skor bestämde sig gränsvakterna för att släppa in mig i landet.  (Kabinpersonalen gick även  runt och sprayade hela planet med desinfesering innan vi landade…) Aningen själlös och förvirrad har jag vandrat runt på Sydneys gator som känns mer välbekanta än jag trodde. Det är ju bara ett drygt år sedan jag var här senast, och det slår mig hur märkligt det är att jag för tredje gången är i Australien, som ju faktiskt är långt ifrån mitt drömland. Men när jag vandrar genom Royal Botanic Garden och kommer när till strandpromenaden där man ser harbor bridge och operahuset bakom all den intensiva grönskan kapitulerar jag fullständigt. Solen skiner, det är behagliga 25-27 grader, och hade jag inte varit så trött, så jetlaggad och haft så mycket skoskav hade det varit en perfekt dag.