Det rullar på

Det går några dagar, visst pratas det fortfarande om flygplatsbomberna på nyheterna. I alla fall på riksnyheterna, lokalt togs huvudutrymmet snabbt över av ett inrasat tak på en stormarknad i norra S:t Petersburg. Det tycks mig vara lite mindre folk än vanligt i metron, men inte en enda människa som jag träffat de senaste dagarna diskuterar bomberna. Så man återgår till att tänka på annat. På sitt jobb, den ryska grammatiken eller vad man ska äta till middag. Man skakar på huvudet över bergochdalbanetemperaturväxlingarna (och är nöjd över att ha konstruerat ett ord med över 30 bokstäver) och glädjs över att det går att köpa gott och blandat, under namnet hyvää makumaasta, på Stockmans nya lyxmataffär. Och så återgår man så smått till att fundera på hur det förflutna speglas i samtiden.