Visumfrihet?

En rysk kompis, väl insett i min ständiga jakt på visuminbjudningar, meddelar att Medvedev har diskuterat visumfrihet med Merkel och Sarkozy. Och detta har jag ju även hört presidenten berätta för världen. Jag hoppas, hoppas, hoppas att de kommer överrens om något. Fast jag är rädd att det är mer som Medvedevs alter-ego KermlinRussia säger:

Пeрзидент Роисси

@KermlinRussia Пeрзидент Роисси

Важный вопрос – отмена виз между нашей страной и Европой. Благодаря тому, что этой проблемой мы активно занимаемся, она все еще не решена

Viktig fråga – avskaffande av visum mellan vårt land och Europa. Tack vare att vi aktivt arbetar med det här problemet, så är det ännu inte löst.

3 reaktion på “Visumfrihet?

  1. Dessa frågor har dryftats i många år, senast i maj lade Putvedev fram ett förslag vid toppmötet mellan Ryssland och EU i Rostov na Donu. Problemet är att Ryssland själva inte vill göra några som helst eftergifter, och verkar vara väldigt ointresserade av visumfriheten. För affärsmän och statstjänstemän är det redan oerhört lätt att resa till EU från Ryssland. Man vill snarare få andra eftergifter från EU samtidigt som man kan visa inför befolkningen att man jobbar med en populär fråga. Win-win, för Ryssland. KermlinRussia har som alltid rätt.

    Ett tips för övrigt, visum (med enkel, dubbel eller flera gångers inresa) utan inbjudan fixas lätt genom finska russian tours (http://www.russiantours.fi/visas/multiple-entry-visa). Har själv använt dem med framgång, man skickar bara passet till dem så sköter de allt, du behöver inte ens åka själv till ambassaden.

    • Det känns väl inte som EU överanstränger sig heller… Men Ã¥h vad glad jag skulle bli om jag har fel! Tack för tipset, det ser ju lovande ut mÃ¥ste jag säga.

  2. Haha, ptja man kan ju hoppas. Men jag tvivlar, och manga ryssar jag pratat med likasa. Ar i Ukraina nu och jag ar sjalaglad att jag slipper oroa mig for det)

Kommentarer inaktiverade.