Det går långsamt nu

Det är sommar, kanske har till och med den beryktade ryssvärmen tillslut kommit. Det är nästan en månad sedan jag senast postade något. Det ligger några utkast som jag inte orkat göra något åt. Jag skyller helt enkelt på att min värld rör sig långsamt just nu.

Sedan sist har jag kört runt stora delar av Sydsverige i en liten löjlig bil. Jag har vattnat min balkongodling. Jag har varit i Dalarna och sänkt medelåldern i Sundborn rejält. Jag har ätit mycket jordgubbar.

Jag har bara läst en enda bok, På resa med Herodotos av Ryszard Kapuscinsiki (man kan läsa ett utdrag här.) Den har tittat uppfodrande på mig från hyllan rätt länge, så det är väl alltid något. Det känns som den sorts bok man ska läsa långsamt och noga, och gnida sig eftertänksamt i skägget (om man haft något). Bra, men Imperiet var bättre. 

Så hittade jag en ganska intressant artikel om ryska och ukrainska av Per-Arne Bodin i en Forskning och framsteg som låg på mina föräldrars dass. Jag ska minnas liknelsen att ukrainska förhåller sig till ryska ungefär som jag betraktar en ovanligt svårbegriplig dialekt av danska.

Nu ska jag vara ledig en vecka till och satsa hårt på att äta minst en semesterglass om dagen. Och läsa ointellektuella böcker. Rapport kommer nog inte.