Jubileum

I dag har jag bott ett år i Stockholm. Det var precis en sådan här grå och ruggig novemberdag som jag satt på tåget med alldeles för mycket packning för att flytta in i en liten och väldigt tom lägnhet på Kungsholmen. (När vårt bohag några veckor senare anlände blev det en liten och väldigt full lägenhet.) När alla lådor och möbler kommit upp var det enda rummet fyllt från golv till tak. Det fanns en kvadratmeterstor yta att stå på. Efter 10 timmars konstant upppackande fanns så mycket yta att sängen kunde ställas på rätt håll så vi kunde gå och lägga oss. Att bo där var som att ständigt leka skeppsbrott. Jag sörjde inte när vi flyttade därifrån.

Andra halvan av november är en dålig tid för att lära känna en ny stad. Och Stockholm är så mörkt! Jag trodde inte det skulle vara sådan skillnad, men det blir mörkt minst en timme tidigare på eftermiddagen jämfört med Göteborg. Men trots att jag nu bott i Stockholm alla årstider är mitt intryck ändå inte så mycket bättre. Det blir ändå ett glas vin till maten ikväll och skål för nästa år någon bättre stans kanske.