Soppa, sol och sandwich

Att göra en stor sats harirasoppa har mÃ¥nga fördelar. Det är biligt, nyttigt, lätt att värma pÃ¥ och det är gott. I alla fall första gÃ¥ngen. Efter mitt fjärde mÃ¥l harirasoppa pÃ¥ lika mÃ¥nga dagar är jag inte lika säker pÃ¥ saken. Storkok har sina sidor. Det har ocksÃ¥ fönster i söderläge. När man sitter och äter i köket pressar solen pÃ¥ ryggen och man känner svetten tränga fram. Det har varit nästan brutalt soligt idag igen. I trappuppgÃ¥ngen lÃ¥g Morris utsträckt i solskenet. Gick frÃ¥n jobbet och sÃ¥g tydliga vÃ¥rtecken. Tussilago och gröna blad som skjuter upp bland det grÃ¥a fjolÃ¥rsgräset – och bland allt skräp. Det som göms i snö och sÃ¥ vidare… Bestämde mig för att det var läge för Ã¥rets första glass och att utnyttja det faktum att vi har balkong. Men lagom tills jag hunnit sÃ¥ lÃ¥ngt hade solen bestämt sig att det var slutskinit för idag sÃ¥ kyliga vindar var det enda man fick ut av balkongen.