Men kängurur har det varit sämre med

På väg sådär halvvägen över jorden finns det plötsligt gratis trådlöst internet i Hong Kong. Det är den första fungerande trådlösa uppkopplingen jag stött på på flera veckor. Det känns nästan overkligt civiliserat. Så här kommer den antipodiskavistelsen i korthet: När jag inte ägnat mig åt att förgäves försöka få diverse ovilliga internetuppkopplingar att fungera (vilket man tröttnar ganska snabbt på) eller tillbringat alldeles för mycket tid på Sydneys undermåliga kollektivtrafik (vilket man också tröttnar ganska snabbt på), eller varit förkyld (jo, det tröttnar man också på), eller jobbat duktigt på UWS Parramatta (det hade jag däremot gärna gjort någon vecka till) så har jag ätit overkligt mycket god mat. (Dessutom har jag druckigt förvånande mängder kaffe – för de som känner mig är varje kopp av denna dryck en förvåning). Vidare har jag tagit massor av kort på Sydney Harbour Bridge (den är tuff!), äntligen fått se södra korset igen samt nästan trampat på en dödligt giftig orm.